top of page

Narnia Günlükleri | Büyücünün Yeğeni - Bir Kitap İncelemesi

  • Yazarın fotoğrafı: Madam Kırmızı
    Madam Kırmızı
  • 28 Kas 2020
  • 2 dakikada okunur

  • Genel Bakış

İlk Yayınlandığı Tarih: 1955

Yazar: Clive Staples Lewis

Yayınevi: DOĞAN EGMONT

Çevirmen: Müfit Balabanlılar

Tür: Fantastik, Çocuk Edebiyatı

Sayfa Sayısı: 207


  • Arka Kapak

Bir cadının pusuda beklediği... Ormanlarında konuşan hayvanların gezindiği... yeni bir dünya doğmak üzere: NARNİA. Polly ve Digory, bambaşka dünyaları keşfetmek amacıyla bir yolculuğa çıkarlar, ama bu merak onları tehlikeli bir maceraya çeker. Aslan'ın şarkısıyla var olan dünyanın kuruluşuna tanıklık eden iki arkadaş, peşlerinde getirdikleri kötülükle başa çıkmak zorundadır (Doğan Egmont).



Kitaptan Alıntılar:


"Bugüne kadar büyüye inanmazdım. Şimdi gerçek olduğunu görüyorum. Eğer bu doğruysa, sanırım tüm eski peri masalları az ya da çok doğrudur. Ve sen basitçe, masallardaki gibi kötü, zalim bir büyücüsün. Eh, ben bu türden insanların, sonunda yaptıklarının bedelini ödemedikleri bir hikaye okumadım ve bahse girerim ki sen de ödeyeceksin. O zaman hak yerini bulmuş olacak."


...


"İşittikleriniz ve duygduklarınız, nerede olduğunuza bağlı olduğu kadar, nasıl bir insan olduğunuza da bağlı."


...


"Herkes istediğini elde eder; fakat bu her zaman hoşlarına gitmez."




  • Madam Kırmızı Diyor ki;

#minorisokumagrubu (instagram grubu) ile kasım ayında Narnia Günlükleri serisine başladık. İlk kitabımız Büyücünün Yeğeni oldu. Kitabı alacağım vakit tasarımının çocukluğumdaki gibi olmasına acayip sevindim. Kitaplar dizi/filmlere uyarlandıklarında nedense tasarımını da uyarlamayla aynı yapıyorlar. Belki de satış stratejisidir. Hani o izlediğin film var ya, aslında o bu kitaptan uyarlandı filminin hayranlarının da dikkatini çeksin diye düşünülüyor herhalde. Şahsen ben bu değişimden rahatsız olan taraftayım. İşte o yüzden Narnia'nın aynı kalması beni ayrı sevindirdi.

Çocukken okuduğum bu seriyi şimdi yetişkin halimle okuyorum. Haliyle yeni farkına vardığım ve farklı açılardan hoşuma giden yanları da oldu. Çocuklara verdiği öğütler o kadar saf ve güzel bir dille anlatılmış ki fantastik kitap deyip geçmemek lazım. Arkadaşlığın, yardımlaşmanın, paylaşmanın, affetmenin, hatalarından ders çıkarmanın, sevdiklerimizi düşünmenin, sözümüzden dönmemenin, görev bilincinin ve daha nice güzel davranışların güzelce yansıtıldığı hoş bir hikaye.

Kitabın sonunda bir sonraki hikayeye bağlanma şekli benim açımdan hayret vericiydi doğrusu. Tek eksi yön olarak kitabın içindeki resimlerin bazılarının görüntü kalitesi iyi değildi. Güzelim çizimlerin piksel piksel şeklinde kitaba yerleştirilmesi çok üzücü.



Hayal gücün en saf haliyle tanış!

Comments


  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • DeviantArt - Gri Çember
imzaaaa.png
bottom of page